MENIU

Viktor Orban ar urma să-i plătească lui Vladimir Putin 4 miliarde de euro pentru gaze naturale - BLOOMBERG

Ungaria ar putea să plătească cel puțin 4 miliarde de euro pentru gazul rusesc livrat în această iarnă, fără a include o plată care a fost deja amânată. Informația a fost obținută, pe surse, de agenția Bloomberg.

''Ungaria ar putea fi nevoită să plătească aproximativ 4 miliarde de euro sau chiar mai mult pentru gazul rusesc livrat pe timp de iarnă, fără a lua în calcul suma care a fost amânată'', a specificat Agenţia Bloomberg, citând surse bine informate, scrie Rador.

Anterior, compania maghiară MVM a anunțat că a încheiat un acord cu Gazprom pentru amânarea plății gazelor, din cauza fluctuațiilor bruște ale prețurilor, pentru următoarea perioadă a iernii.

Se mai menţionează că Budapesta a primit o amânare de trei ani la plata pentru gazele ruseşti livrate, a cărei valoare totală este de aproximativ 1,9 miliarde de euro.

Anunțul vine în contextul în care Ungaria, unul din cele mai dependente state membre UE de energia din Rusia, a anunțat marți că are ca obiectiv eliminarea importurilor de gaze ruseşti până în 2050.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina putin ciorapi ofensiva