MENIU

Viermii preistorici readuși la viață ne-ar ajuta să fim nemuritori (cumva)

Cercetătorii ruși au reușit să readucă la viață două specii de viermi, care au fost criogenați timp de 42.000 de ani într-o bucată de permafrost din Siberia. În plus, acest experiment ne-ar putea aduce cu un pas mai aproape de nemurire.

Este vorba despre viermii nematode, așa cum i-au numit cercetătorii și zoologii. Și se pare că acești viermi cilindrici microscopici sunt capabili să supraviețuiască într-o varietate de medii, inclusiv în străfundurile scoarței terestre.

Cu toate acestea, oamenii de știință au fost surprinși să descopere că viermii descoperiți în solul siberian preistoric nu erau morți, ci se aflau într-un fel de stare de hibernare.

Cum ne-ar putea ajuta viermii preistorici readuși la viață să fim nemuritori?

Progresul cercetătorilor din Rusia care au colaborat cu cei din America și cu cei de la Princetown University, este unul care ar putea schimba lumea. Ei au extras două mostre dintre cei circa 300 de viermi din solul înghețat al Siberiei. Ulterior, i-au ținut în laborator, la temperaturi de minus 20 de grade Celsius pentru a le testa limitele de supraviețuire. În mod, suprinzător, aceștia au trecut cu brio testul.

„Rezistența lor în condiții vitrege de supraviețuire este remarcabilă, iar această descoperire ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine procesul criogenării", au explicat cercetătorii.

Unii cercetători susțin că oamenii ar putea fi induși într-o stare de hibernare la temperaturi foarte scăzute și reanimați apoi peste zeci de ani, fără că organismul lor să îmbătrânească. „Criogenarea ar putea fi o soluție atât pentru procesul de îmbătrânire, cât și pentru vindecarea de anumite boli aparent incurabile", spun cercetătorii.

Nematodele au trăit în Era Glaciară și au fost descoperite alături de rămășițele descompuse ale unor rozătoare preistorice, găsite în aflorimentul Duvanny Yar (loc unde rocile de subsol sau fosilele ies la suprafața scoarței terestre sub influența factorilor de mediu).

Sursă

Mai multe articole despre:
descoperire viermi viermi preistorici