MENIU

VIDEO|Klaus Iohannis, ”optimist moderat” în privința noilor infectări. Campania de vaccinare, o chestiune de securitate națională

Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Cotroceni, că datele privind noile infectări sunt optimist-moderate, însă a reiterat apelul către populație de a respecta în continuare cu strictețe măsurile de protecție sanitară, pentru a ne menține pe un platou. Despre vaccinarea împotriva noului coronavirus, Șeful statului a spus că este ”o chestiune de securitate națională”. Luni, Iohannis a convocat o ședință pe această temă.

”Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile, că ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu cel al persoanelor detectate cu această boală. Vom vedea dacă acest trend se confirmă în zilele următoare.  

Măsurile luate de autorități au fost corecte, adecvate.

Spun optimism moderat. Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, peste o săptămână-două vom putea avea rezultatele care să arate o îmbunătățire netă a situației. 

După părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes. Este o chestiune de securitate națională. Am convocat o ședință pentru luni, la care vor participa ministrul Apărării, de Interne și al Sănătății. Vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională”, a declarat Iohannis, după întâlnirea de la Cotroceni cu președintele ANDPDCA, Mădălina Turza, şi cel al Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Andreeas Novacovici.