MENIU

VIDEO - Vremea severă a făcut prăpăd în toată țara - Mii de oameni au rămas fără electricitate - Drumuri blocate din cauza troienelor

Vreme rea

Vremea rea a pus probleme în mai multe zone din țară. În vigoare este încă un cod galben de vânt puternic.

Vremea severă a făcut prăpăd. Mii de oameni au rămas fără curent electric după episoadele cu viscol puternic, iar mai multe drumuri au fost blocate din cauza troienelor.

Meteorologii spun că și în orele următoare va ninge puternic în mai multe zone din țară. 

Peste două mii de locuințe din Apuseni au rămas fără curent electric după furtuna de zăpadă care a lovit județul Alba. Cele mai multe probleme au fost semnalate în localitățile Abrud și Poiana Vadului.

A nins puternic și în județul Gorj, iar vântul a suflat cu viteze de peste 100 de kilometri la oră. Circulația pe Transalpina a fost închisă de autorități între Novaci și Rânca din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse. Un pacient cardiac din Rânca a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Troienele mari și vântul au îngreunat intervenția salvatorilor. Într-un final, bolnavul a ajuns la spital.

Probleme din cauza viscolului au fost și pe Valea Prahovei, dar și în alte zone ale țării.

La Lupeni, județul Hunedoara, acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt și trântit la pământ. Câteva bucăți din el au căzut peste o mașină din parcare, iar alte câteva fragmente au ajuns pe o linie ferată necirculată.

Și în județul Suceava a nins viscolit.

Ninsorile și viscolul au creat probleme și în județul Cluj. Un copac a căzut pe DN1, la Cluj, și s-a circulat greu și pe drumurile județene, iar mai mulți șoferi au rămas blocați în trafic. Unii dintre ei spun că pe anumite porțiuni de drum nu s-a intervenit cum ar fi trebuit cu utilajele de deszăpezire. 

 

Mai multe articole despre:
cod galben vant vreme rea anm temperaturi