MENIU

VIDEO șocant cu momentul atacului de la școala creștină din SUA. Cine este atacatoarea și ce a făcut-o să recurgă la acest gest

Clipele dianintea atacului. Foto: Captură video

Trei copii și trei adulți au fost împușcați luni, într-o şcoală creştină privată din Nashville, sudul Statelor Unite, fapt care a relansat dezbaterea privind consecințele grave ale armelor de foc în această țară.

Poliția a făcut publică o înregistrare video, surprinsă de camerele de supraveghere ale școlii, care arată cum atacatoarea sparge ușile de sticlă cu focuri de armă și se deplasează pe holuri, ținând în mână o pușcă semiautomată. Suspecta, Hale, purta o vestă neagră peste un tricou alb, pantaloni cu model de camuflaj și o șapcă de baseball roșie întoarsă pe dos.

Cine este atacatoarea

Autoarea atacului, o tânără în vârstă de 28 de ani, fusese în trecut elevă a acestei școli.  Poliția a informat că a găsit hărți detaliate ale școlii desenate de atacatoare. Acestea conțineau inclusiv punctele de intrare în clădire. În plus, tânăra lăsat în urmă un "manifest" și alte scrieri care sunt acum analizate de anchetatori, a declarat șeful poliției John Drake.

Persoana care a comis acest atac armat, identificată de poliţie ca Audrey Elizabeth Hale, a fost împuşcată rapid de ofiţerii sosiţi la faţa locului. Tânără, fostă elevă a şcolii, se identifica drept persoană transgender, iar profilul ei pe LinkedIn pare să indice dorinţa de a folosi pronumele masculin.

Conform ziarului local The Tennessean, suspecta a folosit atât pronumele "el" cât și "ea". Într-o pagină de LinkedIn, Hale a folosit pronumele "el" în enumerarea locurilor de muncă recente, care includ design grafic și livrare de alimente.

Motivul atacului este deocamdată necunoscut, dar poate fi legat de o ranchiună împotriva şcolii, a mai declarat şeful poliţiei din Nashville.

Mai multe articole despre:
atac atac armat sua scoala crestina