MENIU

VIDEO | Sindicaliștii pun tunul pe Guvern. Măsurile de austeritate scot toate categoriile sociale în stradă

Proteste ample față de măsurile de austeritate. Foto: Facebook Cartel Alfa

Măsurile de austeritate anunțate de Guvern scot angajații în stradă. Toate categoriile sociale au ieșit astăzi în stradă cerând condiții pentru un trai decent.

Mai multe sedii de ministere sunt pichetate de protestatari. Printre aceștia se află cadre medicale, pensionari, profesori sau angajați ai Metrorex, relatează Realitatea Plus. 

Polițiștii și sindicaliștii de la ”Cartel Alfa” pichetează sediul ministerului Muncii și pe cel al Guvernului. 

Proteste ample anunțate de angajații din Sănătate. Ce revendicări au

Oamenii cer, printre altele, creșterea salariului minim, măsură despre care spun că ar duce la creșterea veniturilor la buget, respectarea legii salarizării și renunțarea de decizia privind înghețarea pensiilor. 

”Domnilor politicieni, găsiți soluții să scoateți salariații care lucrează cu salariul minim din zona de sărăcie! Un om nu poate trăi decent cu 1400 lei! Oamenii aceia muncesc cinstit! NU FURĂ domnilor! Nu sunt numiți în Consilii de Administrație unde se iau salarii babane fără să facă nimic, nu-și permit să-și ducă copiii la școli înalte, ca să-i scape din sărăcie. Copiii lor sunt următorii săraci care vor beneficia de salariul minim pe economie! NU EXISTĂ EGALITATE DE ȘANSE!"
Scoateți din zona de sărăcie oamenii care lucrează pe salariul minim! Eliminați taxele pe salariul minim, impozitați PROGRESIV! Tot ce depășește salariul Președintelui României, impozitați drastic!
Faceți JUSTIȚIE SOCIALĂ! Eliminați privilegiile! Și dvs le aveți! După ce s-au instituit pensiile speciale, vă îngrămădeați care mai de care la tribuna Parlamentului să spuneți că în ziua în care le voi primi, le voi dona! Nu s-a întâmplat așa! Nimeni nu și-a donat niciun privilegiu! Dacă vom merge în continuare, și veți împărți România între PROȘTI și DEȘTEPȚI, adică ăia proștii, ăia care trebuie să lucreze pe salariul minim, și ăia DEȘTEPȚII, adică cei care își impart privilegii pentru ei, nu faceți decât să vă atrageți mânia și disprețul poporului român!", le transmit guvernanților sindicaliștii de la ”Cartel Alfa.”

Nemulțumirile sunt legate și de anunțul privind tăierea sporurilor, reducerea indemnizației de hrană și eliminiarea tichetelor de vacanță pentru anul acesta.

VIDEO | Angajații din penitenciare amenință cu BLOCAREA activității. Protest în fața ministerului Justiției - principalele revendicări

Protestatarii mai cer servicii publice de calitate și deblocarea negocierii colective. 

Sindicaliștii spun că nu vor renunța la acțiunile de protest până când guvernanții nu vor ține cont de toate solicitările lor.