MENIU

VIDEO | Sean Penn: „Dacă nu va ceda, Putin face cea mai mare greșeală pentru omenire” - Ce a discutat actorul cu Zelenski, în Ucraina

Sean Penn

Actorul american Sean Penn a povestit ce a vorbit cu președintele Volodimir Zelenski în călătoria sa în Ucraina în pline bombardamente în invazia Rusiei. 

„Nu știu dacă știa că s-a născut pentru asta, dar era clar că am asistat la ceva deosebit. Și, din nou, cred că reflectă atât de mulți ucraineni, ca demnitate, curaj, dragoste pe care le emană acest om, ca și felul în care a unificat țara”, a spus Penn despre Zelenski. 

Penn a povestit că a văzut mulți ucraineni cum fugeau de războiul din propria țară, la granița cu Polonia, el și echipa sa având „luxul de a putea abandona un vehicul închiriat pe marginea drumului”.

„Bărbații lasă femeile și copiii la graniță și se întorc pentru că știm că de la 18 la 60 de ani, bărbații nu trebuie să plece, pentru a ajuta la rezistența țării împotriva Rusiei”, a povestit Penn, într-un interviu la CNN.

„Cred că domnul Putin cu siguranță a pus bazele deschiderii acesteia în Ucraina”, a adăugat el referindu-se la importanța lui Zelenski pentru poporul ucrainean în această perioadă.

Referindu-se la acțiunea lui Putin în Ucraina, Sean Penn spune că „nu există nicio îndoială în mintea mea că acest lucru nu se va sfârși curând, pentru că va fi o țară cu revolte extraordinare dacă Putin va avea succes în ce a pornit”.

Penn l-a condamnat din nou pe președintele rus Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei și a cerut sprijinului SUA pentru Zelenski și poporul ucrainean. 

„Este o greșeală imensă a lui Putin, cu morți și suflete zdrobite, iar dacă nu va ceda, cred ca va fi cea mai îngrozitoare greșeală pentru întrega omenire. Președintele Zelenski și poporul ucrainean au devenit simboluri istorice ale curajului și apărării unor principii. Dacă îi permitem Ucrainei să lupte singură, este pierdut sufletul Americii”, crede actorul Sean Penn.

De  asemenea, actorul mai spune că pentru a înțelege poporul ucrianean, determinarea și dorința de libertate, trebuie văzut și documentarul despre mișcarea Euromaidan, născută din dorința de a adera la UE, transformată apoi într-o manifestație împotriva corupției și a organizării de noi alegeri - Winter on Fire - Lupta Ucrainei pentru libertate. Protestele pașnice s-au transformat în cunoscuta „revoluția portocalie”, care a durat trei luni.

Sean Penn a mers în Ucraina pentru a filma un documentar despre invazia Rusiei și este implicat în acordarea de ajutor Ucrainei prin organizația sa CORE Response, pentru donații la nivel global în conflicte sau evenimente tragice, inființată după cutremurul din 12 ianuarie 2010 din Haiti, de 7 grade, când au murit peste 170 de mii de oameni. 

Mai multe articole despre:
ucraina razboi ucraina rusia putin sean penn zelenski