MENIU

VIDEO Scene șocante la Hong Kong! O fetiță de 12 ani, pusă la pământ de polițiști în timpul celor mai mari proteste pro-democrație

Proteste masive în Hong Kong din cauza amânării alegerilor cu un an/6 septembrie 2020 Foto: Twitter.com

Scene șocante la Hong Kong, în timpul celor mai mari proteste din ultima perioadă! O fată de doar 12 ani a fost arestată duminică de polițiștii din Hong Kong în timp ce încerca să fugă din calea acestora. Imaginile cu punerea la pământ a fetei au devenit virale pe rețelele de socializare.

 

Zeci de mii de oameni au protestat duminică pe străzile metropolei din cauza amânării alegerilor locale cu un an din cauza epidemiei de COVID-19, într-una din cele mai mari manifestații organizate în ultima perioadă. Duminică ar fi trebuit să se desfășoare alegerile. În Hong Kong, protestele au început de la începutul lunii iulie, din cauza noii legi a securității impusă de regimul comunist de la Beijing, printre care este reglementată presupusa colaborare cu forțe străine și terorismul.

O fetiță de 12 ani a fost trântită la pământ de un polițist, în timp ce este ajutat de alții pentru a o imobiliza. Mama acesteia a declarat că ieșiseră să cumpere ceva de la un magazin de artă, relatează The Guardian, citat de HotNews.ro.

 

Potrivit aceleiași surse menționate anterior, mama copilei a mai declarat că intenționează să dea în judecată poliția. Ea a mai povestit că fiica și fiul său în vârstă de 20 de ani ieșiseră la cumpărături, iar fata a fugit pentru că s-a speriat în momentul în care polițiștii s-au apropiat de grup.

Poliția a confirmat ulterior incidentul cu arestarea fetiței de 12 ani într-o declarație de presă, susținând că aceasta a fugit ”într-o manieră care a trezit suspiciuni”, iar polițiltii au recurs la ”minimum” de forță pentru a o prinde.

Peste 300 de persoane au fost arestate în timpul protestului de duminică, considerat de analiști drept unul din cele mai mari din ultima perioadă.