MENIU

VIDEO Scandal uriaș și suspiciuni de fraudă electorală în confruntarea pentru Primăria Sectorului 1

VIDEO Scandal uriaș și suspiciuni de fraudă electorală în confruntarea pentru Primăria Sectorului 1

Alegerile locale au venit la pachet cu incidente, acuzații și suspiciuni grave de fraudă. În sectorul 1, cel mai bogat al Capitalei, scandalul este uriaș. Sunt acuzații că s-ar fi furat masiv voturi. Se pare că există neconcordanțe între numărul de voturi de pe procesele verbale şi cel transmis electronic. O reacție la adresa scandalului a avut și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.  

Principalii candidați, Clotilde Armand și Daniel Tudorache, și-au anunțat amândoi victoria pentru preluarea celui mai bogat sector din Capitală. Datele oficiale o indică pe Clotilde Armand victorioasă, însă social-democratul Dan Tudorache spune că are mai multe voturi. Scandalul s-a amplificat după ce reprezentanții USR Plus au acuzat o fraudă cu procese verbale.

"Secția 4 a fost sesizata cu privire la faptul că un barbat a ieșit (din sediului Biroului Electoral de sector - N.R.) și avea asupra sa mai multe procese verbale. Polițiștii de la secția 4 s-au deplasat la fața locului, iar mai multe persoane au fost conduse la secție," a afirmat șeful Poliției Sector 1 București, pentru Realitatea Plus.

Dan Tudorache, primarul în funcție de la sectorul 1 și candidat pentru un nou mandat, a anunțat că a solicitat renumărarea voturilor din acest sector, după acuzațiile de fraudă. "Era un reprezentant al PSD care strângea de la delegații noștrii din secții procesele verbale. Nu a făcut nimic."

La rândul său, Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem.

Pe de altă parte, scandalul a degenerat la Biroul Electoral Central. Zeci de cetățenii au venit să protesteze.

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a cerut pedepse dure, dacă acuzațiile se dovedesc reale. ,,E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul în București, inclusiv prin falsificarea de procese verbale. Așa ceva trebuie penalizat sever," a scris Dan pe rețelele de socializare. 

Și liderul USR Dan Barna a venit în mijlocul conflictului. "Colegii mei au chemat autoritățile și există un dosar penal., semn că suspiciunile de fraudă au un temei de analiză," a afirmar Barna.

 

Mai multe articole despre:
Dan Tudorache Clotilde Armand USR Plus sector 1