MENIU

VIDEO Rușii folosesc arme INTERZISE în Ucraina! Arma termobarică, "tatăl tuturor bombelor": ce este și de ce efectul său e DEVASTATOR

Pericolul legat de arma termobarică / Captură Twitter

Rusia ar fi folosit arma termobarică, a doua cea mai periculoasa după bomba nucleară. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Ucrainei în SUA. Specialiștii avertizează că acest tip de armă lasă prăpăd în urmă. 

Un video devenit viral arată explozia unei bombe cu vid în Ucraina, o armă interzisă prin Convenția de la Geneva. Aceasta bombă se numeste “tatăl tuturor bombelor”, fiind cea mai puternică armă, excluzându-le pe cele nucleare și este folosită în special împotriva clădirilor și a bunkerelor.

 

"Este echivalentul unui obuz de artilerie atomic. Un astfel de obuz atomic ar avea cam 0.2kT, aceasta bomba. Practic topesc corpul uman, si chiar pot topi si masini. Mai multe masini atacate cu astfel de bombe, nu a mai ramas mare lucru din ele. Deci este o arma foarte puternica, foarte periculoasa", afirma Marian Zidaru, analist militar.

"Aceasta bomba se numeste <<Tatal tuturor bombelor>>, fiind cea mai puternica arma, excluzandu-le pe cele nucleare. Bomba contine un gaz usor inflamabil, aflat sub presiune intr-un recipient. Atunci cand atinge tinta, bomba elibereaza gazul din recipient care se disipa rapid in camerele din interiorul cladirii.

O scanteie ulterioara detoneaza gazul inflamabil iar explozia se extinde rapid in toate camerele.

Gazele fierbinti ale exploziei aflate in expansiune se racesc rapid generand un vid local de aici denumiea de bombe cu vid", explica fizicainul Cristian Presura.

Mai multe articole despre:
ucraina razboi ucraina arma termobarica