MENIU

VIDEO Rusia a testat din nou o rachetă supersonică - Mesajul imbatabil al lui Vladimir Putin

Rusia a testat din nou o rachetă supersonică - Mesajul lui Putin Foto: Captură TV

Rusia anunță că a testat din nou o rachetă supersonică. Vladimir Putin a declarat că noul armament este „invincibil”.


Armata rusă a anunţat luni, 29 noiembrie, că a efectuat cu succes un nou tir de testare a unei rachete de croazieră hipersonice de tip Zircon, în contextul unei curse a înarmării cu acest tip de armament, pe care Moscova îl consideră ”invincibil”, relatează AFP.

Armata rusă aaanunțat că a tras o rachetă de tip Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorşkov către o ţintă la Marea Albă, în Arctica.

Tirul a fost ”reuşit”, iar ţinta, situată la peste 400 de kilometri distanţă, a fost ”distrusă”, se arată într-un comunicat de presă, citat de AFP, potrivit agerpres.ro.

O înregistrare video a fost publicată de către Ministerul rus al Apărării cu o rachetă care zboară într-o explozie de lumină.

Moscova a făcut anunțul testării noii rachete supersonice după ce presa americană a publicat recent informaţii potrivit cărora China a testat în vară un tip de rachetă hipersonică pentru lansarea unui proiectil. Tehnologia nu este deținută în acest moment de Statele Unite şi Rusia.

În pline tensiuni cu SUA și mai multe state occidentale din Europa, Rusia şi-a multiplicat în ultimii ani anunţurile privind crearea unor noi arme, prezentate de liderul de la Kremlin ca ”invincibile”.

Racheta de tip Zircon, cu o rază maximă de acţiune de 1.000 de kilometri, urmează să echipeze atât nave de suprafaţă, cât şi submarine din cadrul flotei ruse.

Primul tir ofcial al unei rachete de tip Zircon a avut loc anul trecut, în octombrie 2020, evenimentul fiind salutat atunci ca un „mare eveniment”.

Ultimul tir de acest tip din acest an a avut loc la 18 noiembrie.