MENIU

VIDEO | Proteste violente anti-lockdown în Ucraina. Zeci de polițiști au fost răniți

Proteste anti-Covid în Ucraina. Foto: captură Twitter

Confruntări violente au avut loc, marți seară, între forțele de ordine și protestatarii anti-lockdown din Ucraina. 40 de polițiști au fost răniți. Protestul, la care au participat mii de persoane, a avut loc în Piața Maidan din Kiev. 

Printre protestatari s-au aflat și numeroşi mici antreprenori şi comercianţi, nemulțumiți de restricțiile anunțate recent de autorități. Manifestanţii au vrut să instaleze corturi în piaţă, însă au fost împiedicaţi de poliţie care, potrivit presei, a folosit gaze lacrimogene împotriva acestora.

Poliția a anunţat că 40 de poliţişti au suferit arsuri la nivelul ochilor după ce manifestanţii au aruncat cu bombe lacrimogene. De asemenea, un polițist a fost rănit la cap, transmite realitateadindiaspora.net

 

Săptămâna trecută, autoritățile de la Kiev au decis închiderea şcolilor, universităţilor, magazinelor neesenţiale, restaurantelor, sălilor de cinema şi de sport în perioada 8-24 ianuarie.

Bilanțul epidemiei din fosta republică sovietică, al cărei sistem de sănătate este destul de degradat, depășește 919.700 de cazuri Covid, din care 10.622 au fost raportate în ultimele 24 de ore, și 15.744 de decese, în creștere cu 264.