MENIU

VIDEO Proteste uriașe la Paris, pe modelul din Canada. Poliția a folosit gaze lacrimogene

Proteste la Paris (Profimedia)

Protest violent la Paris. Francezii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse în pandemie și de obligativitatea vaccinării. Mii de oameni au mers în capitala Franței, după modelul șoferilor de camioane din Canada, ca să blocheze orașul, iar forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene, pentru a-i împrăștia pe protestatari.

Inspirați de demonstrațiile "Convoiul Libertății" din Canada, mașinile cu protestatari au trecut de punctele de control ale poliției din centrul Parisului, pentru a bloca traficul în jurul Arcului de Triumf, potrivit Reuters.

În acel loc a avut loc și intervenția în forță cu gaze lacrimogene, a trupelor de poliției, care au încercat să împrăștie un "convoi al libertății" -de pe bulevardul Champs Elysees.

Police using tear gas to stop the convoy in Paris. What happened to the human right of peaceful protest..... pic.twitter.com/lM50cL6tLW

— Helen Ess 🌸🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 🇨🇦 (@Lilutro) February 12, 2022

 

Poliția a arestat 5 protestatari asupra cărora a găsit ciocane, cuțite și măști de gaze.

7.000 de polițiști sunt mobilizați în tot Parisul, la puncte de control și baraje formate cu ajutorul transportoarelor blindate și camioane cu tunuri de apă.