MENIU

VIDEO Proteste de amploare în Belarus, zeci de mii de oameni sunt pe străzi

VIDEO Proteste de amploare în Belarus, zeci de mii de oameni sunt pe străzi
VIDEO Proteste de amploare în Belarus, zeci de mii de oameni sunt pe străzi

Protestele de amploare anunțate pentru duminică în Belarus au început cu noi acțiuni în forță ale forțelor de represiune ale președintelui Alexandr Lukașenko. Pieța din centrul Minskului a fost înconjurată cu sârmă ghimpată, iar trupele speciale arestează zeci de oameni, în încercarea de a-i intimida să se adune în număr mare. Chiar și așa, circa 100.000 de protestatari sunt deja în stradă.

Autoritățile din Belarus au folosit sârmă ghimpată, duminică, pentru a închide o piață centrală din Minsk și au început să rețină protestatari în timp ce aceștia se alătură unui nou protest pentru a contesta realegerea considerată frauduloasă a președintelui Alexandr Lukașenko pe 9 august, relatează Reuters și AFP.

Poliția bielorusă a declarat că a făcut aproximativ 250 de arestări în timpul manifestației săptămânale organizată de opoziție la Minsk, pe motiv că ar fi   "folosit steaguri și alte simboluri ale opoziției" și ”pancarte cu mesaje jignitoare”, potrivit unui comunicat al ministerului de Interne.

Acesta este al cincilea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva realegerii lui Lukaşenko în urma scrutinului prezidenţial din 9 august, pe care opoziţia îl consideră fraudat.

#Belarus is in the streets, EU
on its sofa. https://t.co/9VOIjg0rf7

— Franklin DEHOUSSE (@FrDe2059) September 13, 2020
Mai multe articole despre:
belarus lukașenko minsk proteste violente arestari