MENIU

VIDEO. Primul vernisaj foto subavatic din România. Expoziţia e unică în Europa

O expoziție subacvatică de fotografie, unică în Europa, a fost prezentată joi în cadrul Festivalului "Vama Sub Lumini de Oscar" (VSLO) și zeci de persoane s-au echipat cu costume de scafandru pentru a putea să admire fotografiile amplasate sub apă, într-o piscină.

Președintele VSLO, Cătălin Rudolf, a declarat, pentru AGERPRES, că fotografiile sunt listate pe materiale speciale, rezistente la apă și la ultraviolete și că toți doritorii, câteva zeci, au putut să viziteze gratuit expoziția doar după ce s-au echipat cu costume speciale de scafandru, sub supravegherea unor scafandri profesioniști, notează Agerpres.

''Nici nu știu de unde ne-a venit ideea; ne-a prins într-o zi și am zis: ce-ar fi să... E prima astfel de expoziție în România și n-am văzut să fie așa ceva nici în Europa. Chris (n.r. — Chris Suspect, fotograf american) ne-a spus că el ar fi fost la una, la Miami, dar altfel decât asta, în sensul că nu erau fotografii sub apă, ci nu știu ce sisteme. Sunt 12 cadre ale lui Cornel Lazia, Cristi Crisbășan, Vlad Eftenie, Nicolae Coșniceru, Vali Bărbulescu, Florin Ghioca. E un material special și nu atât materialul, care rezistă la apă, cât vopseaua, care este specială, este rezistentă la ultraviolete și rezistentă la apă. Am făcut teste și rezistă câteva zile. Vizitatorii expoziției se echipează cu costume de scafandru, profesionale; avem și doi oameni care se ocupă de asta, doi profesioniști, instructori. Ei ne pot ajuta să vedem mult mai bine expoziția și pe urmă evităm astfel toate accidentele posibile'', a spus Cătălin Rudolf.