MENIU

VIDEO. Primele concluzii în cazul fetiţei agresate de colegi pentru că ar fi vorbit în maghiară

Doi copii de la secția română au pălmuit și lovit cu umbrela o fetiță din clasa a V-a, de la secția maghiară DIN Bistriţa-Năsăud. Potrivit șefului UDMR B-N, Decsei Attila, fetița ar fi fost agresată pentru că se exprima în limba maghiară. Comisia de disciplină a descoperit altceva.

Comisia de Disciplină a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” s-a întâlnit astăzi, la ora 10:00, pentru a discuta despre conflictul petrecut săptămâna trecută, prezentat de către conducerea UDMR Bistrița-Năsăud drept un conflict interetnic.

Potrivit directorului adjunct al CNAM, Antal Atilla, conflictul a pornit la intrarea în sala de sport, atunci când clasa din care face parte fata ieșea de la sport, iar clasa din care fac parte băieții intra la ora de sport.

Culmea, deși reprezentanții UDMR susțin că fata ar fi fost pălmuită pentru că vorbea limba maghiară, Antal Atilla spune că ea comunica în limba română cu colegii săi.

"Nu este un conflict interetnic. Nu a stat la baza acestor fapte de violență niciun element interetnic. Conflictul a pornit la intrarea în sala de sport. Uneori se mai leagă unii de alții. Băieții au considerat că trebuie să necăjească puțin fetele. Inclusiv fetele vorbeau între ele în limba română", a declarat Antal Atilla, director adjunct al CNAM.