MENIU

VIDEO Predică despre războiul din Ucraina, la o mănăstire din nordul Bucovinei. Preot: "Cei care îl susțin pe Putin, susțin un ticălos"

Predică preot / Captură video

Predică dură despre Putin la mănăstirea Sihăstria Putnei. "Cei care justifică invazia lui Putin în Ucraina justifică acțiunea unui ticălos", a spus arhimandritul Hrisostom Rădășanu. Monahul a vorbit, totodată, despre sângele vărsat, dar și despre lașitatea celor care nu încearcă să oprească războiul. 

"Iată că cei putrnici nu fac nimic, când un tiran de la răsărit invadează o țară sora. Nimic nu fac, vorbe goale, sancțiuni economice, nu pun piciorul în prag  nu îi doare. Nu va încredeți în cei puternici, sigur  e mai bine cu cei puternici decât ce se întâmplă acolo. Cum poți tucare te numeșți ortodox, care te filmezi la mănăstiri și mergi la slujbe  pui pe slujitorul tău  bombadeze kievul sfânt? Acolo se află mănăstiri pe care noi nu le am avut. Acolo e sf mănăstire a trupurilor neputrezite. nu ti e teamă? aud credincioși care îi dau dreptate lui PuțînPlata lui  o aibă și tot sângele vărsat  fie pe mâinile lui. Nu glumesc, cum e posibil  tu ortodox  îi pui pe musulmanii ceceni  alerge frațîi ucraineni?  și cum noi am lua ISIS și mergem pe moldova. cum e posibil? și mai spui  ești ordotox. Poți  faci biserici cu aur nu valoareaza cât viață ucraineanului pe care l ai ucis. Răul trebuie arătat cu degetul, nu e posibil așa ceva. noi știm cui slujim. Auzim săracul Puțin, ei ii iau apărarea unui ticălosDacă poporul ucrainean nu mai vrea, lasă l  își trăiască libertateadacă Dumnezeu nu se bagă cine ești tu  o faci? Nu va încredeți in boieri, pământ suntem și pt pământ ne batem și ne ridicăm frate impotrva fratelui. 

Încă o dată ni se arată  singurul care ține la oameni e Dumnezeu. Patriarhul Moscovei a ieșit cu un comunicat de 3 lei în loc  stea în față tancului....Unde ne este curajul. Noi credincioșîi trebuie  spunem binelui bine și răului răuașa ii slujim lui Dumenzeu", a afirmat preotul, în timpul predicii.