MENIU

VIDEO | Povestea egipteanului fără un picior care a bătut două recorduri mondiale la înot

Sursa foto: Arhivă

Demonstrație emoționantă de voință și curaj. Un bărbat în vârstă de 31 de ani din Egipt a reușit să bată două recorduri mondiale la înot, deși acesta a rămas fără un picior în urma unui teribil accident. 

Omar Hegazy a trăit drama vieții sale în urmă cu câțiva ani, când un camion a lovit în plin motocicleta pe care o conducea. În urma impactului, medicii au decis să îi amputeze piciorul. Asta nu l-a impiedicat sa faca in continuare sport de performanta.

Omar a intrat în Cartea Recordurilor după ce a înotat sub apă aproape 60 de metri cu o singură respirație. O a doua reușită este parcurgerea distanței de aproape 80 de metri ajutat de o labă de scafandru. Si aceasta, tot cu o singura respirație. 

În primă fază, Omar Hegazy a înotat 56.48 de metri cu o singură respirație, iar apoi și-a pus o înotătoare și a mai parcurs 76.7 metri, conform Guinness World Records.

Egipteanul a reușit să doboare cele două recorduri în condițiile în care el nu are decât un picior, ca urmare a unui teribil accident de motocicletă suferit cu doar câțiva ani în urmă.

Mai multe articole despre:
egiptean recorduri mondiale inot