MENIU

VIDEO Petrecere ILEGALĂ cu sute de persoane, spartă de poliția olandeză: S-a lăsat cu ARESTĂRI

Petrecere ilegală în Olanda / Captură video

Poliţia din Olanda a pus capăt, sâmbătă, unei petreceri ilegale începute încă de vineri şi care aduna sute de persoane dornice să celebreze Anul Nou într-o fostă uzină din oraşul Rijswijk, în centrul ţării

Potrivit televiziunii publice olandeze, sute de poliţişti, veniţi cu zece dube speciale, au intervenit pentru a-i convinge pe oameni să plece. Oamenii legii au făcut mai multe arestări, relatează Agerpres.

Din informațiile existente, petrecerea a început vineri seară într-un hangar al unei foste fabrici de cărămidă. Riveranii au declarat că au identificat numeroase maşini înmatriculate în Franţa, dar şi în Germania, Spania şi Italia.

„Este o petrecere ilegală, printre urmare este interzisă. În plus, nu este potrivită în timpul acestei crize de coronavirus. Măsurile se aplică în întreaga lume!”, a scris pe Twitter Josan Meijers, primarul din Buren, provincie de care aparţine Rijswijk.

Reamintim că, în prezent, în Olanda sunt în vigoare restricţii sanitare dure. Vorbim despre un nou lockdown impus populaţiei chiar cu o săptămână înainte de Crăciun, în contextul noului val de coronavirus ca urmare a răspândirii variantei Omicron.

Potrivit noilor măsuri, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, cinematografele, muzeele şi teatrele sunt închise până la 14 ianuarie, iar şcolile cel puţin până la 9 ianuarie.

În aer liber, sunt permise numai grupurile formate din două persoane, excepţie făcând înmormântările. Nu au fost introduse restricţii de circulaţie.