MENIU

VIDEO | Pe internet circulă videoclipuri cu confruntări MILITARE în estul UCRAINEI. Rebelii pro-ruși și soldații ucrainenii se acuză reciproc

Tancuri FOTO: Captura Video

Coloane de vehicule militare, inclusiv tancuri şi transportoare blindate, au fost văzute la periferia oraşului Doneţk, relatează SkyNews. 

Niciun însemn nu este vizibil pe autovehiculele militare, dar apariţia lor a venit la câteva ore după ce Putin a semnat tratate de prietenie cu cele două republici separatiste şi a ordonat trupelor ruse să se desfăşoare în ceea ce Moscova a numit o operaţiune de menţinere a păcii, scrie SkyNews.

Cu toate acestea,Putin ordonă armatei ruse să menţină pacea în teritoriile separatiste ale Ucrainei. 

Dar, seara trecută, din cercuri diplomatice care citează Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în estul Ucrainei s-a înregistrat un tir de artilerie si confruntări între soldați. 

Armata ucraineană a relatat că, de pe teritoriul controlat de separatiştii pro-ruşi, în apropiere de Lugansk, s-a deschis foc de artilerie asupra unei localităţi. 

Ucrainenii susțin că deşi au fost atacaţi cu focuri de artilerie, nu au ripostat, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, pentru agenţia de ştiri Reuters.

În schimb, rebelii sprijiniţi de Rusia acuză trupele ucrainene că le-au atacat teritoriul. 

Reprezentanţi ai autoproclamatei Republici Populare Lugansk susțin că armata ucraineană ar fi lansat în ultimele 24 de ore patru atacuri, în care ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade şi o mitralieră. 

Afirmaţiile celor două părţi nu au putut fi nici dezminţite şi nici confirmate de surse independente.