MENIU

VIDEO | Pătura care poate fi folosită pentru stingerea mașinilor incendiate

Pătura antiincendiu, ultima invenție în materie de stingere a mașinilor care au luat foc. Foto/Captură video.

O companie norvegiană a lansat pe piață o pătură specială care poate stinge incendiile auto și poate fi refolosită de până la 30 de ori. 

O companie norvegiană a inventat o pătură special dezvoltată, care odată trasă peste mașină, reduce aproape la zero oxigenul care întreține focul. Totodată, pătura împiedică eliberarea în a aer a marii majorități a substanțelor nocive, rezultate în urma unui incendiu.

Potrivit celor de la Bridgehill, pătura are o lungime de 8 metri și o lățime de 6 metri. Aceasta poate acoperi o mare varietate de mașini, iar utilizatorul trebuie doar să o întindă pe jos și mai apoi să o tragă peste mașina cuprinsă de flăcări. Nu este foarte ușor, având în vedere că are o greutate de 28 de kilograme, scrie automarket.ro

Mașina trebuie acoperită cel puțin 20 de minute și, susțin producătorii, cel mai bine ar fi ca pătura să fie mai apoi îndepărtată de pompieri. Dispozitivul norvegienilor este disponibil în două variante: Standard și Pro.

Aceasta din urmă poate fi refolosită de până la 30 de ori, susțin aceștia, fiind potrivită pentru pomperi, spre exemplu.

Mai multe articole despre:
patura incendiu incendii masini incendiu auto