MENIU

VIDEO Paștele celor fără posibilități: Povestea EMOȚIONANTĂ a unei familii cu 6 copii, din Sâmbăta de Sus

Familia Lutsch, Sâmbăta de Sus

Pentru cei mai puțin norocoși, o masă tradițională de Paște este un efort supraomenesc. Cozonacii sau friptura sunt un lux pe care și-l permit cu greu chiar și de sărbători. Familia Lutsch, din Sâmbăta de Sus, petrece paștele așa cum poate: fără mese sofisticate sau petreceri, relatează Realitatea PLUS.

Suntem la familia Lutsch, în sâmbăta de sus, o familie cu 6 copii care locuiește într-o casă care nu este a lor. Sunt persoane înscă cărora nu le trebuie foarte mult de Paște, ci vor pur și simplu să se aibă unul pe altul. 

"Noi, de Paște, ne-am fi dorit  primim un miracol pentru familie, bucurie în familie", spune unul dintre copii. 

Paștele și-l petrec în limita posibilităților. Părinții fac eforturi pentru a le oferi copiilor atmosfera tradițională de Paște.

"La fel ca pentru toată lumea: un Paște în familie, cu copilașii, cu sarmale, cu cozonac -  ca pentru toți, fără petreceri mari, în limita noastră", povestește tatăl celor 6 copii. 

Mama este în concediu post-natal, iar tatăl lucrează cu ziua. Cel mai mic dintre copii are doar 3 luni, iar fata cea mare este clasa a șaptea. Părinții încearcă să-i țină pe copii la școală, în ciuda dificultăților financiare. Fata cea mare își dorește să meargă la facultate.

"(...) Are ambiția (de a face o facultate  - n.r.). Cu susținerea noastră, cât putem aș vedea-o acolo. Tot ceea ce le ofer, le ofer din suflet, cu dragoste", mai spune tatăl. 

În modestia lor, copiii nu-și doresc cadouri scumpe. Ei sunt mulțumiți cu ce și-a permis Iepurașul să le aducă: o bluză, o pereche de pantofi sau pantaloni noi. 

"Mie mi-a adus o pereche de păpuci și pantaloni", spune unul dintre băieți. ȚPăpucii ăștia și niște pantaloni care-mi plac foarte multȚ, afirmă un altul. 

Familia stă cu chirie într-o casă din Sâmbăta de Sus. Locuința lor este încă în construcție și speră să se mute cât mai curând în ea.

Cei care vor să dea o mână de ajutor familiei Lutsch pot scrie la numărul de Whats App al redacției Realitatea Plus -  0732.333.108