MENIU

VIDEO Noi imagini care alimentează scandalul numărării voturilor pentru primarul Sectorului 1

VIDEO Noi imagini care alimentează scandalul numărării voturilor pentru primarul Sectorului 1

Scandalul voturilor de la Sectorul 1 este departe de a lua sfârșit. Au apărut noi imagini în care se observă cum mai multe persoane scot buletine de vot dintr-un sac și le bagă în altul, supravegheate de un jandarm. Primarul în funcție, Daniel Tudorache susține că ce s-a întâmplat acolo este ilegal. Pe de altă parte, Jandameria a transmis printr-un comunicat de presă că jandarmul care se afla în camera de depozitare, fusese chemat de președintele Biroului Electoral al Sectorului 1.

Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi din biroul electoral al Sectorului 1 în noaptea în care trebuia definitivată numărătoarea voturilor, adică pe 29 septembrie.

"Vedem în imagini că sunt tot felul de activități despre care membrii secției nu știau. Nu există un proces verbal de intrare în această sală, deci e ilegal. Aceste imagini au ajuns șa SIIJ, sunt chemate persoane la audieri, am înțeles că vor fi chemate in continuare și vor face lumin. Acum a mai rămas direcția strict penală," a afirmat primarul în exercițiu al sectorului 1, Dan Tudorache.

Cu toate că este în curs o anchetă, liberalii consideră că scrutinul nu a fost viciat. De altfel, candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand a fost anunțată drept câștigătoare a scrutinului la Sectorul 1 de către Biroul Electoral Central.

"Există un adevăr al procesului electoral, un adevăr al acelui proces verbal care stabilește câștigătorul și ierarhia. BEC a analizat toate expunerile părților, a analizat tot ce putea influența rezultatul. Din perspectiva electorala nu s-a justificat renumărarea votului," a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Cazul acuzațiilor de fraudare a voturilor de la Sectorului 1 a ajuns și la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Acolo se fac audieri, care vor continua și săptămâna viitoare. Cu toate acestea, Biroul Electoral Central a decis validare scrutinul și a respins renumărarea voturilor la cel mai bogat sector din Capitală. 

Mai multe articole despre:
Dan Tudorache Sector 1 Clotilde Armand PSD USR PLUS PNL