MENIU

Delegația PSD a discutat cu președintele Klaus Iohannis. SURSE: Social-democrații ar putea susține un guvern minoritar PNL-UDMR

Marcel Ciolacu, președintele PSD (Inquam Photos)

Delegația PSD, condusă de Marcel Ciolacu, a încheiat discuțiile convocate la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, pentru formarea unui nou guvern. Surse politice citate de Realitatea Plus indică faptul că social-democrații n-au făcut nicio propunere. Scenariul a fost confirmat, parțial, chiar de liderul PSD Marcel Ciolacu, care a afirmat că România are nevoie de un guvern stabil, cu o largă susținere parlamentară.

"Știm cu toții că alegerile anticipate nu se pot ține în acest moment, din motive de pandemie, dar și pentru că n-ar permite Constituția.  Credem în continuare că după un asemenea eșec al guvernării de dreapta soluția este revenirea la popor", a afirmat Ciolacu.

Întrebat despre scenariul unui guvern minoritar susținut în Parlament de PSD; Ciolacu a evitat răspunsul. "Nu-mi cereți să vă spun decizii pe care nu le-am luat. În acest moment România are nevoie de un guvern stabil, cu o largă susținere parlamentară", a afirmat Ciolacu.

De altfel, chiar înainte de ședința liderilor PSD, Ciolacu a afirmat că preferă să vadă "cum se așază lucrurile și să ținem cont de perioada din acest moment".

 

Mai multe articole despre:
psd ciolacu citu guvern minoritar ciuca pnl