MENIU

VIDEO Ludovic Orban, la lansarea Planului de Redresare: România va ocupa locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei

Ludovic Orban

Ludovic Orban a participat, joi, la evenimentul de lansare a Planului Național de Redresare și Reziliență, alături de Președintele Klaus Iohannis și mai mulți membri ai guvernului. Premierul a anunțat că țara noastră a obținut cel mai mare sprijin financiar de la aderarea la UE și a dat asigurări că fondurile, în valoare de 30 de miliarde de euro, vor fi folosite integral pentru dezvoltare și modernizare. ”Efortul de a transforma România în bine trebuie să fie unul de ansamblu al întregii societăți”, a mai spus Orban.

”Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea României la UE. Toți românii, în următorii ani, vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție și ne angajăm să îl folosim integral pentru dezvoltarea României.

Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României un suport financiar consistent care va fi un motor de dezvoltare de care are nevoie pentru a ocupa locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei.

Confruntați cu o criză fără precedent, liderii UE au decis să acționeze sincronizat pentru ca recuperarea să fie una comună. Doar dacă ne mișcăm toți împreună și nu lăsăm pe nimeni în urmă, vom deveni puternici.

Sigur că decizia de a susține acest efort de recuperare și relansare economică la nivelul fiecărei țări a UE va depinde de capacitatea fiecărui stat de a implementa toate proiectele finanțate prin Programul de Reziliență și Recuperare.

Acest plan national este doar un pilon de sprijin pentru dezvoltarea României. El trebuie văzut în complementaritate cu finanțările care vor fi asigurate în cadrul bugetului UE din 2021-2027”, a declarat Orban.

Premierul a transmis că actualul guvern a reușit să repare imaginea țării noastre la Bruxelles și, în acest context, a subliniat că este important să rămână la conducere pentru a duce la bun sfârșit investițiile programate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

”Din păcate, o lungă perioadă de timp, din România singurele lucruri bune și informații pozitive care veneau către partenerii noștri europeni veneau din partea Președintelui. Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne.

Suntem într-un parteneriat extrem de solid și puternic, care nu are alt scop decât acela de a crește influența României în deciziile care se iau la nivel european și de a putea fructifica toate oportunitățile care sunt puse la dispoziția României.

Nu este indiferent cine va câștiga aceste alegeri. Efortul de accesare a acestor resurse financiare nu poate fi făcut de oricine.

Nu este simplu să absorbi bani europeni. Trebuie să ai proiecte solide, serioase, să generezi o dinamică în întreaga societate. Absorbția fondurilor europene nu depinde doar de guvern, ci și de administrațiile locale, universități, beneficiari individuali.

Efortul de a transforma România în bine trebuie să fie unul de ansamblu al întregii societăți.

Nu există om care să nu poată să beneficieze de pe urma absorbției acestor fonduri.

Obiectivul nostru prin acest plan și prin celelalte programe finanțate din fonduri UE este să îi susținem pe toți aceia care merită o șansă de dezvoltare, care au proiecte serioase.

Suntem pregătiți să punem în practică un plan de dezvoltare fără precedent”, a conchis Orban.

Citește și: ”Klaus Iohannis la prezentarea Planului de redresare și reziliență: Putem utiliza 30 de mld de euro, este o oportunitate istorică”