MENIU

VIDEO | Lacrimi la căpătâiul lui Petrică Mîțu Stoian. Ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri

Petrică Mîțu Stoian / Sursa foto: Arhivă

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat miercuri. Îl vor conduce pe ultimul drum prieteni, familie și colegi artiști de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. Până atunci, fanii își pot lua rămas bun de la marele artist la sediul ansamblului din Craiova. 

Zeci de oameni au venit încă de la primele ore să aprindă o lumânare în amintirea îndrăgitului artist.

„A fost un om cu un suflet mare, un om bun. Aproape că nu a fost spectacol la care să nu merg, cât mă duceam de suparată, când mă întorceam parcă mă nășteam a doua oară”, spune o admiratoare a artistului.

În curtea Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” a fost amplasat un panou, pe care rulează imagini din spectacolele lui Petrică Mîţu Stoian.

„Va rula un font cu imagini cu el, cu o piesă celebră pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele pe care el le merită din plin”, a precizat Niculina Stoican, managerulul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului este depus în sala de repetiţii, iar la căpătâiul lui veghează în permanență foştii colegi şi prietenii.

Ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Petrică Mâțu Stoian, în vârstă de 61 de ani, s-a stins din viață, sâmbătă seară, la Spitalul de Urgență din Reșița. Potrivit familiei sale, artistul avea schema completă de vaccinare, dar începuse un tratament post-Covid. Familia a cerut efectuarea autopsiei.