MENIU

VIDEO - Inundații devastatoare în România - Doi oameni au murit în urma viiturilor, case inundate, zeci de familii evacuate

Inundatii

Ploile din ultimele zile au provocat inundații în mai multe zone din țară. Situația se prezintă dramatic: două persoane au murit.

Vremea extremă face ravagii în țara noastră. Doua persoane au murit si mai bine de 80 au fost evacuate din calea apelor. Au fost lovite si cele mai vizitate stațiuni de pe Valea Prahovei. Vorbim despre Bușteni și Sinaia care au fost măturate de puhoaie de ape, în timp ce pe DN1 traficul a fost blocat ore întregi din cauza viiturilor. Probleme au fost și în Brașov, Neamț, Botoșani sau Alba. 

O ploaie puternică a inundat mai multe case și un supermarket din Bușteni. Traficul a fost întrerupt pe DN 1 Ploiești – Brașov, din cauza unei viituri puternice. Oamenii au muncit cot la cot cu pompierii pentru a scoate apa și nămolul din case.

Și la Sinaia un râu s-a umflat și a inundat un cartier întreg.

La Brașov, un pasaj din oraș a fost inundat, iar mai multe mașini, printre care și un autobuz, au fost acoperite de ape. Pompierii au intervenit în zonă cu bărci pneumatice și i-au ajutat pe oamenii blocați.

Viituri au fost și în alte localități din județul Brașov.

Mai multe persoane care aveau rulotele în localitatea Plaiu Foii au rămas izolate și au chemat în ajutor pompierii.

În Botoșani un spital a fost inundat după ce o canalizare a refulat din cauza ploilor abundente. La fața locului au intervenit de urgență pompieiri pentru a scoate apa și nămolul. 

În Alba, localitatea Ocoliș a fost din nou lovită de inundații.

Viituri puternice au fost în ultimele ore și în județul Argeș. Zeci de oameni au fost evacuați. Printre ei și turiști.

Mai multe articole despre:
inundatii cod portocaliu