MENIU

VIDEO Inovație în neuroștiință. Un cip care se conectează la neuroni, implantat în porci

Elon Musk

Miliardarul și antreprenorul excentric Elon Musk a implantat cipuri în porci, care ajută la recunoașterea stimulilor în timp real și la depistarea reacțiilor la diferite acțiuni. Inovația ar putea avea un impact semnificativ în vindecarea pacienților paralizați sau cu alte boli cerebrale, anunță Realitatea Plus. 

Inovatorul miliardar susține că cipul permite cercetătorilor să anticipeze reacțiile porcului în funcție de activități. Cipul, implantat în capul purcelului, se conectează la neuronii conectați de râtul animalului. De fiecare dată când porcul miroase sau atinge lucruri cu nasul, este transmis un semnal către cip. Cu ajutorul acestui cip pot fi prezise poziția tuturor membrelor animalului cu o acuratețe foarte mare.

Șeful departamentului de Chirurgie din compania care a dezvoltat cipul spune că își dorește ca următorul pas să fie un studiu clinic pe pacienți. Cercetarea va avea ca scop descoperirea unei soluții pentru bolnavii cu afecțiuni neurologice, precum paralizia și paraplegia.