MENIU

VIDEO | Incendiu de proporții la Mănăstirea Buciumeni din Fălticeni. Totul a pornit de la o lumânare aprinsă

Au luat foc chiliile Mânăstirii Buciumeni, din Fălticeni

Un număr de 23 de persoane au fost evacuate ori s-au autoevacuat în urma unui incendiu izbucnit, sâmbătă, la o clădire de chilii de la Mănăstirea Buciumeni din Fălticeni.

Astăzi după amiază, după ora 17.00, pompierii militari din Fălticeni și cei civili din Baia și Cornu luncii au intervenit pentru stingerea unui incendiu la Mănăstirea Buciumeni din Fălticeni.  

Focul a izbucnit la o clădire de chilii la sosirea pompierilor, acesta manifestându-se la mansarda construcției.  

Intervenția s-a făcut cu 8 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. 23 de persoane au fost evacuate ori s-au autoevacuat (15 persoane evacuate de către pompieri și 8 autoevacuate). O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, cu atac de panică, iar după monitorizarea făcută de paramedicii SMURD, aceasta a refuzat transportul la spital. Incendiul a fost localizat și lichidat în jurul orei 18.30. 

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei lumânări, lăsată aprinsă și nesupravegheată. Au ars materialele combustibile din interiorul unei chilii, pe aproximativ 70 mp, dar suprafața totală afectată, inclusiv din cauza gazelor fierbinți și a fumului degajat, a fost de aproximativ 300 mp (la nivelul mansardei corpului de chilii).

Mănăstirea Sfântul Gheorghe Buciumeni Fălticeni, judeţul Suceava este un aşezământ monahal de maici din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Aici funcţionează şi un cămin pentru persoane vârstnice.

Mai multe articole despre:
incendiu chilii manastire buciumeni falticeni