MENIU

VIDEO Imagini revoltătoare de la înmormântarea Mitropolitului Muntenegrului. Mii de oameni l-au sărutat, deși fusese infectat cu noul coronavirus

foto: captură YouTube

Imagini uluitoare la înmormântarea Mitropolitului Muntenegrului, Amfilohie Radovic! În ciuda avertismentului medicilor, sicriul a fost deschis și mii de oameni s-au îngrămădit să sărute trupul neînsuflețit al preotului condus pe ultimul drum, deși acesta a decedat din cauza Covid-19. Nicio regulă de protecție sanitară nu a fost respectată. 

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru a decedat vineri, la 82 de ani. Înmormântarea a avut loc duminică, la Catedrala ”Învierea Domnului” din Podgorita. 

La eveniment au participat mii de persoane. Multe nu purtau mască, nefiind respectată nici distanța recomandată de autorități.
Cu toate că a murit infectat cu Sars-Cov-2, mulți credincioși l-au sărutat pe mâini și pe frunte pe mitropolit, conform imaginilor surprinse de agențiile de presa. 

Amfilohie Radovic a fost cunoscut drept un naționalist sârb fervent care a exercitat o influență politică importantă în această țară.
Prelatul a evitat în repetate rânduri să poarte masca de protecție, ignorând măsurile impuse de autorități. În mai, acesta declara că pelerinajele ”sunt vaccinul lui Dumnezeu.”