MENIU

VIDEO - Imagini controversate - IPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu o singură linguriță

Imagini controversate au fost surprinse pe treptele Catedralei din Constanța. În a de-a doua zi după instaurarea stării de alertă, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a împărtăşit mai mulţi copii folosind aceeaşi linguriţă. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin că Înalt Preasfințitul nu a pus în pericol sănătatea oamenilor prin acest gest. 

 

În imaginile filmate de un localnic se văd mai multe femei cu copii de mână sau în braţe, care trec pe rând prin fața preotului pentru a se împărtăşi. Mai mult, nu respectă distanţa de siguranţă, iar unele nici nu poartă măşti de protecţie. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului nu consideră că prin gestul său Înalt Preasfințitului Teodosie ar fi pus în pericol sănătatea oamenilor în plină pandemie.

Cu toate acestea, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a anunţat că sfânta împărtăşanie va fi amânată. Asta, pentru că odată cu încetarea stării de urgență revenirea credincioșilor la biserică a fost permisă, însă s-a recomandat ca la împărtășanie să fie folosite lingurițe de unică folosință, lucru cu care preoții nu sunt de acord. 

Mai multe articole despre: