MENIU

VIDEO.Imagini care îţi taie respiraţia. Ce face acest român la o altitudine de aproape 1700 de metri

Balaurul din Carpați sau, mai simplu, Flaviu Cernescu, este tânărul ale cărui aventuri au străbătut granițele României și au ajuns pe primele pagini ale site-urilor și ale publicațiilor din lume. Acum, acesta a făcut publică o nouă reuşită.

Flaviu Cernescu este un tânăr din Bocșa, Caraș-Severin, care a prins gustul aventurilor extreme la înălțime. Dacă la început se plimba cu un monociclul prin Timișoara, acum a ajuns să urce cu această „bicicletă” cu o singură roată la înălțimi amețitoare și să facă tot felul de „nebunii”. Cu sau fără monociclu, Flaviu s-a cățărat pe turnuri sau coșuri de fum scoase din uz, a jonglat, le-a traversat, a dormit în hamac pe ele și, ce mai încoace și încolo, a sfidat limitele. Totul pentru o doză tot mai mare de adrenalină.

Acum tânărul se poate lăuda cu o nouă reuşită. După patru zile de muncă în Munţii Rărău a reuşit să parcurgă distanţa dintre Pietrele Doamnei pe sârmă.

Pietrele Doamnei sunt înalte de 70 de metri şi situate la altitudinea de 1634 de metri, în Munţii Rarău. Vârful cel mai înalt atinge altitudinea de 1.651 de metri. Este o rezervaţie naturală mixtă de 933 hectare şi este, în acelaşi timp, Sit Natură 2000.

Reamintim că Flaviu Cernescu este cel care a traversat pe „sârmă” (highline – o coardă elastică special destinată acestui gen de aventuri) două clădiri impozante din centrul Timișoarei, Opera și Hotel Timișoara, a urcat pe un turn de 160 de metri și l-a traversat pe o coardă elastică. Au urmat turnuri de 220 și chiar de 365 de metri pe care le-a cucerit.