MENIU

VIDEO - Gest inconștient - Un bărbat a filmat momentul în care vrea să atragă atenția unui urs și este atacat

Atacul unui urs

Imagini șocante au fost surprinse pe un drum din județul Argeș. Dovada că un gest inconștient te poate costa viața.

Un bărbat a filmat momentul în care încearcă să atragă atenția unui urs și este atacat de animalul sălbatic. 

Turistul cheamă insistent spre el animalul și ceea ce era inevitabil se produce: ursul sare să-l atace. În acest caz, bărbatul a reușit să se retragă la timp, dar autoritățile atrag atenția că astfel de gesturi teribiliste pot avea consecințe dramatice. Turiștii sunt sfătuiți permanent să nu se apropie de animalele sălbatice și să nu încerce să le hrănească. Imaginile au devenit virale pe paginile de socializare, iar bărbatul a primit zeci de critici pentru gestul său.

Tot în județul Argeș, a avut loc recent un atac al ursului. Localnicii şi-au găsit animalele din gospodării sfâşiate de animalul sălbatic. Au alertat autoritățile, pentru că le este frică să mai iasă din case din cauza sălbăticiunilor care coboară tot mai des în comunități.

Ursul a atacat și un cal. Animalul a agonizat ore bune pe drum, până când autorităţile locale au găsit o asociaţie care să îl eutanasieze. Responsabilii spun că în zona Bughea de Jos au fost relocaţi urşi din Hunedoara, iar aceștia s-au apropiat tot mai mult de satele din zona.  

Mai multe articole despre:
urs arges