MENIU

VIDEO Furtunile și grindina au făcut PRĂPĂD în vestul țării: Acoperișul unui spital, pus la pământ, case distruse și drumuri blocate

Spitalul orășenesc Tărgu Lăpuș / Captură foto

În timp ce sudul țării se sufocă de căldură, în vest, furtunile fac ravagii. În Maramureș, mai mulți copaci au fost doborâți și au blocat drumul către Cavnic. Mai multe acoperișuri, inclusiv cel al Spitalului din Târgu Lăpuș au fost distruse. La Timișoara, o furtună cu grindină a dat peste cap traficul din oraș, iar în Dej, din cauza furtunii, mai multe apartamente de la ultimele etaje ale unui bloc au fost distruse, relatează Realitatea PLUS.  

În Maramureș acoperișul spitalului din Târgu Lăpuș a fost pus la pământ de furtuna puternică. Acoperișul clădirii a mai fost o dată smuls de vânt, în urmă cu patru ani.

Drumul care face legătura între Cavnic și Sighetu Marmației a fost blocat de mai mulți copaci răpuși de vânt. Autoritățile au intervenit cu drujbele pentru eliberarea șoselei.

Grindina de dimensiuni foarte mari a făcut și ea ravagii în Maramureș.

Și la Timișoara, o furtună cu grindină a dat peste cap traficul din oraș.

Un bărbat din Dej a avut norocul să fie plecat de acasă în momentul în care vijelia puternică s-a abătut asupra orașului. Acesta susține că bucățile mari de cărămidă căzute din tavan în baie și în dormitoare i-ar fi putut pune viața în pericol.

"Am venit acasă cam la 10 minute și era prăbușit tot aici jos. Nu m-am supărat, m-am bucurat că n-am ajuns acasă pentru că dacă ajungeam poate intram în baie și picau pe mine. Deja e periculos să stai aici", povesteste barbatul.

Furtuna care a ținut doar câteva zeci de minute a avariat mai multe blocuri din oraș.

"A stricat și izolația la parter. Și geamurile le-au spart", afirmă o femeie.