MENIU

VIDEO | Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, în stradă cu un Kalașnikov! Ce a declarat acesta

Poroshenko inarmat cu Kalasnicov FOTO: Captura video

Înarmat și înconjurat de forțele de apărare, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a vorbit cu CNN în această dimineață de pe străzile Kievului.

El a declarat că ucrainenii sunt gata să-și apere țara și l-a numit pe Putin nebun pentru că a venit să omoare ucraineni. 

Toată lumea ar trebui să înțeleagă, Putin nu a declarat război Ucrainei. Putin a declarat război întregii lumi, a spus el. E pur și simplu nebun. El este pur și simplu malefic să vină aici să-i omoare pe ucraineni, a spus Poroșenko. 

Poroșenko a spus că batalionul său se află la aproximativ doi până la trei kilometri de luptele dintre soldații ruși și ucraineni. 

Vineri, trupele ruse au reușit să intre în Kiev, după ce capitala ucraineană a fost ținta unor bombardamente în cursul nopții. 

Întrebat explicit de jurnalistul CNN ce arme deține, fostul președinte a arătat un Kalașnikov și a spus că batalionul mai deține câteva mitraliere, dar nicio armă de artiliere grea sau tancuri. 

Oricât de mulți soldați ucide, câte rachete are, câte arme nucleare are, noi, ucrainenii, suntem oameni liberi, cu un mare viitor european, a spus el.

În timpul interviului, Poroșenko a reflectat asupra numărului de decese suferite de ambele părți după o zi de luptă. 

Am pierdut aproximativ 130 de soldați ucraineni și aproximativ 800 de soldați ruși au fost uciși chiar ieri, conform raportului ministrului ucrainean al apărării, a subliniat el. 

Vineri, trupele ruse au intrat în cartierul Obolon din nordul Kievului, oraș bombardat masiv în timpul nopții. 

Ministerul Apărării le-a cerut locuitorilor să nu își părăsească casele și i-a îndemnat să pregătească cocktailuri Molotov pentru a apăra orașul.

Aproape 20.000 de oameni au primit arme de foc pentru a se implica în apărarea capitalei, în vreme ce în restul țării, militarii ucraineni încearcă să reziste asaltului din mai multe direcții. 

Mai multe articole despre:
ucraina război conflict tensiuni