MENIU

VIDEO | „Fântână arteziană” cu apă fiartă, în plină caniculă

În timp ce bucureștenii se plâng că nu au apă caldă, constănțenii au fugit, după ce o conductă cu apă fierbinte s-a spart în centrul municipiului. Fântână arteziană a urcat până la 10 metri. La Craiova, în schimb, oamenii au rămas fără apă, după ce rezerva s-a epuizat, din cauza unei avarii. 

O conductă cu apă fierbinte s-a spart și toată apa a ajuns pe străzi. Incidentul a avut loc în centrul Constanței, chiar lângă Spitalul de Boli Infecțioase. Trecătorii au vrut inițial să se răcorească însă au fugit imediat ce au simțit că apa este fierbinte. 

Alții chiar au profitat de situație și au ținut mașinile sub jetul fierbinte.

Echipa de intervenție a ajuns abia după 40 de minute după ce conducta a inundat toată zona, iar muncitorii au încercat să oprească presiunea cu picioarele. 

Angajații companiei care se ocupă de alimentare i-au trimis pe cei de la CET după ce au constatat că nu ține de ei apa caldă. Muncitorii au încercat să repare avaria cu o bucată de tablă. Mai multe cartiere din Constanța au rămas fără apă caldă după incident.

Și la Craiova s-a oprit apa după ce rezerva orașului s-a epuizat. Consumul extrem de ridicat pe timpul caniculei, dar și o avarie la conducte a lăsat craiovenii fără apă între orele 19 și 21.

Autoritățile spun că au lucrat 34 de ore la avarie, iar apa trebuie oprită pentru refacerea stocurilor. Compania avertizează oamenii să fie foarte atenți, deoarece apa poate fi maronie, iar în robinet pot ajunge și reziduuri. 

Mai multe articole despre:
teava sparta constanta apa fiarta apa calda