MENIU

EXCLUSIV Dezvăluiri bombă! Un fost ofițer SRI povestește cum recruta Florian Coldea denunțătorii. Șantaj la nivel înalt

Dezvăluiri-bombă despre cum recruta Coldea denunțătorii

Florian Coldea a cerut subalternilor să recruteze denunțători! Asta susține ofițerul în rezervă Daniel Florea, într-un interviu acordat în exclusivitate Realitatea Plus. El a dezvăluit că solicitarea ar fi fost făcută de fostul adjunct SRI în 2014, scopul fiind crearea unei imagini de țară care luptă cu fenomenul corupției. 

Ofițerul în rezervă a povestit că recrutarea denunțătorilor a fost solicitată în 2014, înainte ca politicienii cu greutate și afaceriștii celebri să facă adevărate cozi la DNA. Se dorea astfel să se creeze ”un brand național”, spune Florea. 
 

”La un moment dat, până să plec eu, în 2014, într-o videoconferință, deci undeva până la nivelul lui martie 2014, domnul Coldea ne cerea să recrutăm denunțători. Ce înseamnă asta? Că SRI urmărea să creeze un brand național, și cred că toată lumea a văzut chestia asta, de profesioniști în denunțuri. Foarte bune exemple avem din cazul Pescariu, Florică și alți denunțători de profesie cum am văzut și în cazul lui Negulescu, unde un singur om avea 50.000 de identități”, a povestit ofițerul. 

Florea a explicat și cum ar fi fost abordați cei care dădeau informații.

”Cum se recrutau denunțătorii... practic, luai un mandat de siguranță națională pe cineva, ajungeai la concluzia că omul face mici chestii, care poate nu depășeau granița legală, dar îl prindeai înainte de a face, și atunci pe el puneai o presiune, știai că are intrare în anumite medii și îl transformai imediat în sursă. Pe urmă îl protejai”, a mai spus ofițerul.

Florea consideră că se urmărea să se arate că țara noastră desfășoară o adevărată luptă anticorupție. Întrebat dacă scopul scuză mijloacele, acesta a răspuns: ”Nu știu dacă a scuzat mijloacele. Se doreau rezultate din care să se arate că România luptă foarte puternic cu acest flagel numit corupție, care nicăieri în lume nu a fost oprit”.

 

Mai multe articole despre:
sri florian coldea daniel florea