MENIU

VIDEO/ DSP face noi "victime": Tânăr din Timiș, înregistrat cu un nume de femeie după un test COVID-19

DSP face noi "victime": Tânăr din Timiș, înregistrat cu un nume de femeie după un test COVID-19

Absurdul a fost dus la cele mai înalte cote la Timișoara. Un tânăr de 33 de ani a așteptat 5 zile, izolat în casă, pentru a primi rezultatul unui test COVID. Tânărul a trebuit să reziste, singur, cu temperatură de peste 38 de grade și cu astm bronșic. Motivul pentru care a trebuit să aștepte este că angajații DSP care l-au testat, l-au înregistrat, pentru testul COVID.. cu nume de femeie, relatează Realitatea PLUS.

"Direcția de Sănătate Publică Timiș își bate joc de oameni TAIE 2.51 Am sunat la ei și nu mă găsesc în baza de date. Nici după nume, nici după CNP. Am găsit pe cineva Gîrbovean Elena", a declarat Paul Gîrbovan, tânărul pe care DSP Timiș l-a înregistrat cu nume de femeie.

Speriat de ideea că ar putea fi bolnav, Paul a fost nevoit să rămână izolat la domiciliu, cu puține alimente în frigider, după cum povestește în videojurnalul său. Tânărul suferă și de astm și tocmai s-a vindecat de o pneumonie.

Răspunsul celor DSP l-a șocat însă: în baza de date era trecut cu numele Gîrbovean Elena, iar rezultatul acestui test nu-i putea fi comunicat, pentru că ar fi putut fi vorba despre o altă persoană.

Tânărul mai spune că fiecare telefon la Direcția de Sănătate Publică este un adevărat calvar și asta pentru că, de fiecare dată, este trimis din colț în colț, către alte autorități.

"Suni la ei, îți dă alt număr și alt număr și alt număr. Mi-au dat un număr de urgențe, am sunat acolo mi-au spus să sun la 112. E un cerc vicios care nu se încheie niciodată. Domnule, dar chiar ne batem joc de oameni", a mai spus bărbatul.

Acum, Paul nu poate decât să aștepte rezultatul testului COVID pe e-mail. Până când, nici el nu știe, iar toată această încurcătură îl împiedică să își facă investigații medicale, din timp, pentru problema sa reală de sănătate, în cazul în care testul COVID iese negativ. 

Mai multe articole despre:
confuzie nume dsp timisoara