MENIU

UPDATE: Dezastru în județul Bistrița-Năsăud, s-a emis RO-ALERT de inundații, 16 localități amenințate (VIDEO)

Inundații în județul Bistrița-Năsăud Foto: Bistriteanul.ro
Inundații în județul Bistrița-Năsăud Foto: Bistriteanul.ro
Inundații în județul Bistrița-Năsăud Foto: Bistriteanul.ro

Situație disperată în județul Bistrița-Năsăud, după ploile și viiturile din ultimele ore. ISU Bistrița a emis o avertizare preventivă prin sistemul RoAlert – COD ROSU – pentru 16 localități din zonele afectate. Potrivit acesteia, pe Someșul Mare și Ilva se vor semnala scurgeri pe versanți, viituri rapide, inundații, creșteri de debite, relatează realitateadebistrita.net.

 

Tot județul Bistrița-Năsăud a fost sub Cod portocaliu. Potrivit meteorologilor, aversele de marți au adunat apă de peste 40 l/mp, la care s-au adaugat si vijelii, descarcari electrice și grindină.

Ploaia torențială a inundat, marti seară, și strada Mihai Viteazu din orașul Bistrița, unde canalizarea pluvială este subdimensionată. 

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, în urma ploilor de marti seară, mai multe gospodării, drumuri, curți au fost inundate și podețe înfundate din municipiul Bistrița, Valea Ghinzii, Sigmir, Ghinda, Jelna, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Maieru, Agrisu de Sus, Ilva Mare, Beclean, Urmeniș, Căianu Mic, Ilișua, Sărata, Șirioara, scrie realitateadebistrita.net

O situație tragică la Rodna, care a fost măturată de ape, au fost inundate foarte multe gospodării.

Foto: Realitatea de Bistrita

Pompierii au evacuat din case 14 adulți și șase copii.

Foto: Realitatea de Bistrita

Probleme au fost și la Colibița, după ce o furtună s-a abătut asupra stațiunii.

Evenimentele sunt gestionate de echipajele de pompieri, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și Serviciile Voluntare.