MENIU

VIDEO Cum se relaxează cangurii de Crăciun în Australia

Imagini inedite cu un cangur care face baie în piscina unei case din statul australian New South Wales au strâns mii de vizualizări pe rețelele de socializare. Animalul a găsit cel mai relaxant mod de a scăpa de temperaturile extreme. S-a răcorit într-o piscină în timp ce mercurul termometrelor a ajuns în aceste zile de foc de decembrie și la 47 de grade Celsius în Australia.

 

Temperaturile extrem de ridicate din statul australian New South Wales a determinat un cangur să intre într-o piscină pentru a se răcori.

Sharon Grady, o australiancă din Merriwa, New South Wales a avut parte de un vizitator surpriză atunci când a găsit un cangur care se relaxa în piscina din curtea casei, relatează ladbible.

Australianca a reuşit să-l filmeze pe cangurul de cel puțin 70 de kilograme în timp ce se răcorea în piscina din spatele casei, iar imaginile au devenit virale.

Cangurilor le place apa și să înoate. În plus, dacă sunt atacați pe lângă un ochi de apă, aceștia își atrag adversarul în apă pentru a-l îneca. Pe pământ, cangurii își mișcă picioarele din spate simultan. În apă însă, își mișcă independent picioarele pentru a înota.

Nu au fost singurele imagini surprinse cu animalele marsupiale în piscina. La fel a pățit și altă familie, din Wonga Park, de lângă Melbourne. Nu mică le-a fost mirarea când s-au întors acasă de la cumpărături pentru cadourile de Crăciun și au descoperit un cangur care se relaxa și înota liniltit în piscina din spatele casei. În ultima lună, familia observase că un cangur tot dădea târcoale și venea în apropierea zonei împrejmuite de piscină. În cele din urmă, cangurul a fost scos din apă, sedat de medicii veterinari și dus în sălbăticie.

În urmă cu numai o săptămână, australienii au îndurat  cea mai călduroasă zi din istoria înregistrărilor meteorologice. Media temperaturilor maxime înregistrate atunci pe teritoriul ţării a fost de 40,9 grade Celsius, fiind doborât astfel recordul precedent de 40,3 grade, stabilit în ianuarie 2013. Cel mai fierbinte punct din Australia a fost Ceduna, o localitate din statul Australia de Sud, unde s-au înregistrat 46,5 grade Celsius.

Nivelul calității aerului din Sydney se află de săptămâni întregi la nivelul "Periculos", din cauza  focarelor care continuă să provoace distrugeri majore în statul New South Wales.

Autorităţile australiene au decretat atunci stare de urgenţă pentru următoarele şapte zile în statul New South Wales (sud-est), a cărui capitală este Sydney, unde temperaturile record au favorizat izbucnirea de incendii uriaşe. 

În același timp, pompierii și nu numai își riscă viața salvând ursuleții koala adăpostiți în copacii amenințați de flăcări. Incendiile de vegetație au distrus aproape patru milioane de hectare de tufișuri și au provocat moartea a șase persoane până în prezent. Se estimează că peste 2.000 de exemplare koala au murit, iar o treime din habitatul lor a fost distrus de foc, din păcate.

Valul de căldură record vine în contextul unei secete severe, care afectează ţara de doi-trei ani şi a unei crize generate de incendii majore de vegetaţie, izbucnite încă de la începutul acestui an, care au mistuit deja suprafeţe mari din estul Australiei.