MENIU

VIDEO Confuzie în Parlamentul de la Chișinău. Moment de reculegere pentru un scriitor care N-A MURIT

Scriitorul Spiridon Vangheli

Episod tragicomic, vineri, în Parlamentul Republicii Moldova. Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria scriitorului Spiridon Vangheli, deși acesta nu a murit. Este drept, aleșii au fost derutați de faptul că informația privind decesul lui Vangheli, internat în spital cu COVID-19, a circulat pe larg în presă. Chiar și site-ul Wikipedia, renumit pentru viteza cu care actualizează informațiile legate de moartea unor personalități, a consemnat pentru scurt timp ca dată a decesului 12 martie. Informația a fost ulterior corectată.    

În timpul sedinție de vineri a Parlamentuliu de la Chișinău, președintele Zinaida Greceanîi a anunţat "cu mare regret că a decedat marele Spiridon Vangheli”


La final, unul dintre parlamentari a atras atenția că există informații contradictorii, iar ministrul Interimar al Sănătății, Tatiana Zatîc, a confirmat că marele scriitor este în viață, potrivit Agora.md.

Informația a fost confirmată și de purtătoarea de cuvânt a Spitalului Republican, unde este internat Vangheli.

Și site-ul enciclopedic de tip opensource Wikipedia a consemnat, pentru scurt timp, faptul că scriitorul moldovean a murit, pentru a rectifica apoi informația.

Spiridon Vangheli are 88 de ani și este celebru datorită cărților sale pentru copii, traduse în mai multe limbi: „Isprăvile lui Guguță”, „Steaua lui Ciuboțel”, „Pantalonia – țara piticilor” sau „Băiețelul din coliba albastră”.

Pe de altă parte, vineri a murit Nicolae Dabija, unul dintre cei mai mari scriitori din Republica Moldova, tot ca urmare a faptului că a fost infectat cu coronavirus.