MENIU

VIDEO Concert de Crăciun la Notre-Dame din Paris - primul după incendiul devastator de anul trecut

Momente emoționante la Paris, în aceste zile de Crăciun. La un an și jumătate de la devastatorul incendiu ce aproape că a distrus Catedrala Notre-Dame, au răsunat primele acorduri de sărbătoare. Celebra catedrală a găzduit primul concert de Crăciun după tragedia de anul trecut.

 

Într-una din cele mai cunoscute biserici din Europa, emblemă a culturii europene, Notre-Dame, s-au auzit cântece de Crăciun, petnru prima oară de la devastatorul incendiu de anul trecut.

Un concert de Ajun de Crăciun a fost înregistrat în interiorul catedralei, iar opt dintre membrii corului Maitrise Notre-Dame de Paris au cântat în uniforme speciale și cu cască de protecție, acompaniați de un violoncelist. Concertul a fost înregistrat pe 19 decembrie, potrivit Le Parisien, și, în total, 25 de persoane au asigurat transmisia Concertului de Crăciun din catedrala Notre-Dame. Concertul s-a încheiat cu celebrul cântec de Crăciun „Jingle Bells”.

Catedrala din Paris ar urma să fie redeschisă publicului abia în 2024.

În urmă cu un an, la jumătatea lunii aprillie 2019, catedrala Notre-Dame din Paris a ars ca o torță. Incendiul a fost stins după 15 ore. Catedrala construită în perioada 1163-1345 era în plin proces de restaurare. Pe 15 aprilie 2019, turla și acoperișul s-au prăbușit în urma flăcărilor mistuitoare, care s-au extins rapid. Obiecte de artă, de o valoare inestimabilă, au fost distruse de foc. Mulți dintre parizienii adunați în perimetrul de siguranță au privit dezastrul având lacrimi în ochi.

Catedrala Notre Dame din Paris a ars ca o torță. Incendiul a fost stins după 15 ore