MENIU

VIDEO Ce poate face poluarea. Sălbăticia munților Urali, arsă de acid și transformată în peisaj marțian

VIDEO Ce poate face poluarea. Sălbăticia munților Urali, arsă de acid și transformată în peisaj marțian

Procurorii ruși au deschis o anchetă cu privire la o scurgere toxică de la o mină de cupru din Urali, abandonată în urmă cu 16 ani, după ce imagini distribuite pe rețelele de socializare au arătat cum apele toxice au făcut ca peisajul împădurit să capete un aspect ca pe Marte.

”Acidul sulfuric arde tot în zonă, arde pământul și copacii. Distruge stratul de suprafață și iarba. Peștii mor”, a declarat ecologistul rus Andrei Volegov pentru Reuters, preluat de Hotnews.
În 1997, un accident a provocat inundarea minei, iar consecințele nu au fost pe deplin rezolvate niciodată.  Apa continuă să străbată mina, intră în reacție chimică aproape de suprafața pământului, iar acest lucru produce un amestec foarte acid care se varsă în cursurile de apă din zonă și colorează totul în roșu și galben.
 
Procurorii ruși din regiune au spus că anchetează compania care ar fi trebuit să se ocupe de aceste scurgeri. Până când a fost abandonată în 2004, mina Levikhinsky a extras minereu de cupru în munții din regiunea Sverdlovsk din munții Urali, la aproximativ 1.400 de kilometri de Moscova.
 
Mai multe articole despre:
poluare acid rusia urali putin procurori