MENIU

VIDEO Carnea de miel, scumpă foc anul acesta. Cât ne va costa 1 kilogram pentru masa de Paște

Carnea de miel, tot mai căutată, odată cu apropierea Paștelui

Dacă nu vreți să dați 44 de lei pe kilogramul de miel din supermarket, puteți merge la stână unde prețurile sunt mult mai mici. 25 de lei cer ciobanii pe kilogram, mai mult ca anul trecut cu câțiva lei. Fermierii spun că au ridicat prețurile pentru că și costurile pentru îngrijirea animalelor au fost mai mari, relatează Realitatea PLUS.  

Costel Lazăr are la stână 1000 de animale. În trei săptămâni va începe sacrificarea mieilor pentru Paște. Îi va vinde mai scump decât anul trecut.

"Mai mare cu 15-20% pentru că un balot de lucernă și vedeți și dvs ce lucernă, este 30 de lei. O dublă de mazăre este tot așa, 25-30 de lei. Porumbul este 15-16 lei", spune ciobanul.

În plus, acesta dă vina și pe stat pentru că este nevoit acum să crească prețul cărnii.

"Nici noi nu avem să întreținem țara. Trebuie să ne ajute și statul. Subventiile nu ni le-a dat", afirmă ciobanul.

O problemă mare, spune Costel, este și forța de muncă. Se găsesc greu oameni de încredere care să-l ajute la stână și aceștia cer chiar și 200 de lei pe zi.

200 de miei vor fi sacrificați anul acesta și vor ajunge pe masa de Paște a românilor, iar un kilogram de carne de miel va costa 25 de lei.

Prețurile sunt însă mari pentru majoritatea cumpărătorilor, așa că oamenii fie se tocmesc și încearcă să obțină o reducere, fie se limitează la o cantitate mai mică de carne, pe care să și-o poată permite. Orice, numai să aibă pe masa de Paște o bucată de carne de miel.

 

Mai multe articole despre:
carne miel scumpiri carne miel paste