MENIU

VIDEO Capitala României, la mila grupărilor violente. Cine sunt interlopii care fac legea în București

Clanurile interlope din București FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Fiecare sector este influențat de un anume grup de interlopi. Se întâmplă în Capitala României, anul 2020. Deși mulți membri ai clanurilor sunt la închisoare după ce au făcut ilegalități, grupările continuă să își exerciteze forța prin intermediul unui liant. Lupta pentru supremație este una continuă. După modelul mafiei italiene: se împart zone de influență, persoanele sunt intimidate, amenințate și sechestrate, se plătesc taxe de protecție și se creează legături cu oameni ai legii. Realitatea PLUS vă arată ce clanuri fac legea în București. 

 

Sectorul 1 al Capitalei este împărțit între două grupări interlope. Clanul Sadoveanu și Clanul Geamănu. Clanul Sadoveanu este cunoscut, printre altele, pentru trafic de carne vie și proxenetism, iar unii dintre membri au fost cercetați pentru aceste infracțiuni. Acționează în mai multe cartiere, iar recent, unul dintre capii clanului a revenit în atenția publică postând un filmuleț care arată cum sunt împărțite cartierele între clanuri în zona de nord a Capitalei. Cealaltă jumătate îi revine grupării Geamănu. Unde cel mai cunoscut membru este Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu. El a fost condamnat la închisoare pentru că împreună cu alte persoane a omorat un bătrân în locuința sa și i-a furat bunuri de jumătate de milion de lei. Membrii grupării sunt cunoscuți și pentru implicarea în furtul limuzinii lui Gigi Becali.

Sectorul 2. Aici sunt 3 clanuri care fac legea. Clanul Caran cu un palmares cu multe infracțiuni cu violență, cu membri cunoscuți pentru trafic de droguri și care, de-a lungul anilor, a fost implicat în mai multe scandaluri.

Al doilea clan care acționează în acest sector este cel al Duduienilor, grupare care recent și-a pierdut liderul, Emi Pian, într-o răfuială. Clanul este cunoscut pentru scandalurile cu trafic de droguri și de persoane. Tot în acest sector este și Clanul Rinu, rival al Duduienilor, care acționează în zona podului Colentina din Capitală; gruparea a început să prospere de curând; din clanul Rinu face parte presupusul criminal al lui Emi Pian.

Și în Sectorul 3 regulile sunt făcute de 2 grupări. Clanul Chira care și-a pus amprenta prin scandaluri sângeroase cu membrii cercetați și încarcerați pentru infracțiuni cu violență, cămătărie, șantaj, dar și pentru trafic de persoane și proxenetism. Cealaltă bucată a sectorului o deține Gruparea lui Sile Pietroi care la început s-a impus prin bătăi de stradă, șantaj sau tâlhării.

Clanul Sportivilor face legea în Sectorul 4. Colectarea de taxe de protecție, fraudele cu cărți de credit sau bătăile sunt la ordinea zilei în rândul membrilor. Liderul Clanului, Marius Alecu zis Bebino, a ajuns la spital tăiat pe tot corpul în urma unei răfuieli în plină stradă cu un clan rival. Tot în sectorul 4, mai exact în zona Progresul, clanul Gruia deține puterea. El este cunoscut pentru comerț cu fier vechi, tâlhării, proxenetism sau taxe de protecție. Rămas în 2016 fără lider după moartea lui Fane Spoitoru, clanul este faimos înca din anii 90 ca lider al bandelor bucureștene.

Poate printre cei mai excentrici și cei mai cunoscuți interlopi sunt frații Cămătaru. Condamnați pentru infracțiuni cu violență, printre care cămătărie, tâlhărie; membrii familiei au fost implicați de-a lungul timpului în mai multe scandaluri și sunt cunoscuți și pentru proxenetism. Tot în Sectorul 5 activează și Clanul Ștoacă specializat în trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane și proxenetism.

Și nu în ultimul rând Sectorul 6. Acesta are 3 ramuri de putere. Clanul Luptătorii care acționează în cartierele Drumul Taberei, Militari și Crângași. Al doilea pol al puterii îl deține clanul Vasiloi - activ în zona Giulești. Ultimul dar nu cel din urmă clan din Sectorul 6 este denumit „Bubă” specializat în a cere taxe pentru locurile de veci din cimitirul „Sfânta Vineri“.