MENIU

VIDEO. Biserica înghiţită pe jumătate de un lac de acumulare, pusă la pământ de o furtună puternică

Biserica înghiţită de lacul de acumulare Bezid s-a prăbuşit acum trei ani, după o furtună puternică. Acum autorităţile vor să o reconstruiască pentru că era un punct de atracţie în zonă.

Primăria Sângeorgiu de Pădure și Asociația Bezidul Nou au pornit o inițiativă de colectare de fonduri pentru reconstruirea unei biserici, care a fost înghițită de ape pe jumătate, în anii ’80, odată cu darea în folosință a barajului de acumulare Bezid și care a rezistat până în urmă cu trei ani, când s-a prăbușit.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei orașului Sângeorgiu de Pădure, Átyin Kata, a declarat marți, că pentru reconstruirea bisericuței dintre ape ar fi nevoie de circa 250.000 de euro și că până acum ar fi disponibilă doar 10% din această sumă.

"Asociația Bezidul Nou și Primăria doresc să reconstruiască acea bisericuță, nu pentru a se sluji în ea, ci pentru turiști. Așa înghițită de ape cum era, era un punct de atracție, însă în urma unei furtuni puternice, aceasta s-a prăbușit. Se dorește reconstruirea acelei biserici așa cum era, iar pentru accesul turiștilor se va construi un pod. Dacă vom reuși să reconstruim bisericuța, în turn vom amenaja o expoziție’, a spus Átyin Kata. 

Sursa