MENIU

VIDEO Ancheta în cazul jandarmului care a amenințat un polițist în trafic, în Tecuci, ajunge la Parchetul Militar Iași

Parchetul Militar Iași preia ancheta în scandalul jandarmului care a amenințat un polițist în trafic la Tecuci, după ce a fost sesizat chiar de Jandarmeria Galați.

 

Jandarmeria Galați a anunțat că sesizarea trimisă către Parchetul Militar Iași vizează „fapte susceptibile de a fi infracțiuni” ale ofițerului în cauză.

„Conform raportului întocmit de către ofițer și în baza verificărilor efectuate de către comisie, s-a dispus sesizarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași cu privire la fapte susceptibile de a fi infracțiuni”, a transmis Jandarmeria Galați.

Este vorba de scandalul provocat de un ofițer în fața agenților rutieri care au oprit-o în trafic pe soția lui care era la volan. Bărbatul le-a spus acestora că este ofițer superior și le-a cerut să plece. Oamenii legii, însă, au refuzat au dat și o sancțiune. Indignat că soția sa a primit un avertisment pentru lipsa actelor, ofițerul i-a amenințat pe polițiștii rutieri: „La următoarea misiune, când voi coordona toate activitățile, voi avea grijă special de tine”.

După apariția în spațiul public a înregistrării scandalului din trafic, Jandarmeria Galați a anunțat că se delimitează față de comportamentul colegului lor, și că acesta va fi sancționat dacă verificările vor indica o astfel de măsură.

Citește și SCANDAL în trafic la Tecuci! Un jandarm i-a amenințat pe agenții de Poliție. REACȚIA oficială a Jandarmeriei Galați

Ofițerul nu este încadrat pe o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, este ofițer specialist în cadrul Serviciului Management Operațional, a mai transmis Jandarmeria Galați, potrivit monitoruldegalati.ro.