MENIU

VIDEO Amenzi pentru munții de gunoaie din Mărășești, după un reportaj Realitatea Plus

VIDEO Amenzi pentru munții de gunoaie din Mărășești, după un reportaj Realitatea Plus

Controale ample în Mărășești, după ce un reportaj despre gunoaiele care sufocă orașul a fost difuzat pe Realitatea PLUS.  Imediat după apariția imaginilor cu orașul istoric din Vrancea, reprezentanții Gărzii de Mediu au făcut controale, iar Primăria a fost amendată cu 15.000 de lei.

Inspectorii gărzii de Mediu din Vrancea au găsit aceeași imagine dezolantă: mormane de gunoaie și deșeuri aruncate chiar în apropierea caselor.

"Erau împrăștiate deșeuri diverse, ambalaje din plastic și carton, deșeuri menajere, deșeuri din construcți, anvelope uzate, resturi vegetale, gunoi de grajd. (...) Prezent la control, viceprimarul orașului Mărășești a declarat că abandonarea deșeurilor se face pe timp de noapte de către cetățenii din orașul Mărășești," a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian.

Inspectorii au amendat primăria cu 15.000 de lei, iar în câteva zile, autoritățile locale au obligația să curețe orașul. Situația este mai gravă lângă stația de epurare a apei din oraș.

Orașul Mărășești a avut momentul său de glorie în timpul primului război mondial. A avut un combinat chimic la care lucrau aproape toți locuitorii orașului, hotel și o linie de cale ferată ce făcea legătura cu orașe mari ale țării. 

Mai multe articole despre:
Realitatea Plus amenzi gunoaie Marasesti Vrancea