MENIU

VIDEO 6 frați, rămași fără tată după ce mama i-a abandonat, trăiesc de pe o zi pe alta: Gestul INCREDIBIL făcut de micuți pentru a-și plăti facturile

Marina Savin / Captură video
Marina Savin / Captură video

Pentru 6 fraţi din Roman, viaţa normală e doar o amintire. Părăsiţi de mamă şi crescuţi de tată, au pierdut totul când acesta a murit. Acum abia dacă au ce pune pe masă. Sora mai mare a devenit și mamă și tată pentru cei cinci frați ai ei. 

Singurele venituri sunt alocaţiile copiilor. Noul An i-a găsit fără să aibă ce să pună pe masă.

"Eu i-am promis ca orice ar fi, o sa fim toti impreuna si n-o sa-i abandonez niciodata,oricare ar fi situatia. Chiar daca nimeni nu o sa ne ajute si o sa traim de pe o zi pe alta si o sa ne chinuim, cum am facut o si pana acum", spunesora cea mare a celor 5 frați.

Copii au vârste cuprinse între 7 si 14 ani. Alocaţia lor este de 1200 de lei, bani care ajung lunar pentru acoperirea strictului necesar şi achitarea facturilor.

"Viata fara tata e foarte grea. Nu avem apa calda si mi-e dor de el", povestește unul dintre frați.

"Cand era tata, ne aducea covrigi in fiecare zi", spune un altul.

"Va dati seama ca nu am cum, sa fac si curatenie si mancare, sa am grija si de copii, teme si toate chestiile astea. Bine, ma duc eu si mai fac curatenie la cate cineva, dar asta nu ne ajuta prea mult", afirmă sora copiilor.

Cazul familiei a ajuns cunoscut încă din luna octombrie,  când doi copii au decis să-şi vândă jucăriile pe o pătură în parc pentru a achita facturile.

"Tatal nostru ne-a iubit foarte mult si noi l-am iubit foarte mult il iubim chiar daca nu mai este langa noi stim ca el e undeva, sus, si ne va trimite un inger care sa ne pazeasca", a mai declarat Marina Savin, sora cea mare a celor 5 frați.