MENIU

Marele asalt al inculpaților la CCR. 1000 de condamnați, plus Dragnea, ar putea deschide șampania

Victor Ponta, acuzații grave legate de sesizarea la CCR

Cel puțin 350 de cauze vor fi redeschise dacă judecătorii Curții Constituționale vor admite, miercuri, sesizarea lui Florin Iordache referitoare la completurile de trei judecători. Fostul premier Victor Ponta este sigur că sesizarea lui Iordache va fi admisă și susține că, de fapt, a fost redactată de un judecător al Curții Constituționale.

Cel puțin 350 de cauze vor fi redeschise dacă judecătorii Curții Constituționale vor admite, miercuri, sesizarea lui Florin Iordache referitoare la completurile de trei judecători. Este avertismentul pe care îl trage Victor Ponta.

Fostul premier spune că sistemul judiciar va fi dat peste cap doar pentru ca Liviu Dragnea să scape de condamnare în dosarul Bombonica. Ponta face și o acuzație gravă: sesizarea nu este redactată de Florin Iordache, ci de un judecător de la Curtea Constituțională!

Curtea Constituțională va decide, miercuri, dacă există sau nu conflict între Parlament și Curtea Supremă. Este vorba de sesizarea făcută de Florin Iordache. Social-democratul a contestat lipsa completurile de trei judecători care să fie specializate în fapte de corupție.

"Este vorba de 350 de cauze care trebuie redeschise. este vorba de peste o mie de inculpați care reintră în drepturi. Este vorba deja de cei care au fost condamnați, care vor da în judecată statul român și vor câștiga", a spus duminică Ponta.

Fostul premier susține că miza este dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni în primă instanță. O decizie favorabilă îi va permite șefului PSD să ceară revizuirea sentinței.

Ponta este sigur că sesizarea lui Iordache va fi admisă și susține că, de fapt, a fost redactată de un judecător al Curții Constituționale.

Completurile de 3 judecători de la Curtea Supremă, contestate